Data publikacji:

Autor:

Agnieszka Żłobińska, Mateusz Żłobiński, „Jadłospisy odżywcze”

Wydawnictwo: Salaterka

Rok wydania: 2017

Zakres współpracy:

  • redakcja (Natalia Michalczyk)
  • korekta (Andrzej Zyszczak)

 

Opis książki

Wszystkie potrawy są przede wszystkim odżywcze. W praktyce oznacza to, że nawet tak niskokaloryczny jadłospis, jak 1500 kcal, dostarczy Ci wszystko, czego potrzebujesz. Jednocześnie unikniesz składników szkodliwych, takich jak duże ilości tłuszczów nasyconych lub cholesterolu. Dzięki temu, że wszystkie przepisy są bardzo bogate w błonnik, korzystanie z nich pomoże Ci w normalizacji poziomu cholesterolu oraz zmniejszy ryzyko choroby wieńcowej. Dieta ta jest więc dobra nie tylko dla twojej sylwetki, cery, lśniących włosów i poziomu witalności, lecz również dla Twojego serca i całego układu krążenia.

Jadłospisy odżywcze są w pełni roślinne, opierają się na produktach o najwyższej gęstości odżywczej, nie zawierają cukru i w większości mają bardzo niski indeks glikemiczny. Są też w pełni bezglutenowe, jako nasza forma pomocy osobom z nietolerancją glutenu, których jest coraz więcej. Korzystając z jadłospisów odżywczych zapewnisz sobie wszystkie niezbędne wartości odżywcze, w ilościach nawet kilkukrotnie wyższych niż dostarcza tradycyjna dieta zachodnioeuropejska.

Źródło: https://www.dietaodzywcza.pl/jadlospisy/#ksiazka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.